Sekretem naszych tortów jest puszysty i lekki biszkopt nasączony pysznym ponczem. Masy według naszych receptur nie są ciężkie i zawsze z najwyższej jakości produktów.
Zaprojektuj swój tort w trzech prostych krokach
Wybierz kształt i przybliżoną liczbę kawałków
do 10 osób
mały
waga: 1,6 kg - 1,8 kg *
do 15 osób
średni
waga: 2,2 kg - 2,5 kg
do 25 osób
duży
waga: 3,2 kg - 3,5 kg
30 - 40 osób
prostokątny mniejszy
waga: do 4,5 kg
do 50 osób
prostokątny większy
waga: ponad 5 kg
* waga zależy od składników, nasze torty są pełne owoców, a to trochę waży.
Wybierz ciasto, masę oraz dodatki
Ciasto
Może być to biszkopt jasny, ciemny lub orzechowy, przygotowujemy także biszkopty bezglutenowe. A może zrezygnujemy z ciasta i Twoją bazą będzie beza?
Masa
Jeśli lekko to bita śmietana. Jeśli tradycyjnie to masa na maśle w różnych smakach (cytrynowa, czekoladowa lub orzechowa). Jeśli modnie to na serku mascarpone. Niestety nie wykonujemy mas cukrowych.
Dodatki
Czego dusza zapragnie. Oczywiście owoce, najlepiej te sezonowe, bo najsłodsze**. Potem bakalie, a więc orzechy, rodzynki i inne. Jakie są Twoje pomysły? Postaramy się zrealizować je wszystkie
** najsmaczniej z owoców sezonowych, ale jeśli chcesz truskawki w środku zimy, zdobędziemy je dla Ciebie
Jaki wzór wybierasz?
Torty owocowe i tradycyjnie zdobione, na śluby, chrzciny i komunie