Wiele lat temu postanowiłam swoją pasję do pieczenia zamienić we wspaniałą przygodę. Cukiernia, którą stworzyłam razem z moją rodziną powstała z zamiłowania do pieczenia, doświadczenia i wiary, że domowy smak wypieków to coś, czego szukamy w zabieganym świecie. Wiele lat później jeden z moich klientów powiedział: "Moja babcia piekła taki jabłecznik" - był to najpiękniejszy komplement.
Zapraszam serdecznie do mojej cukierni pachnącej wanilią i świeżymi owocami. Cukierni gdzie jajka się wbija do ciasta a nie wsypuje, gdzie galaretkę i budyń się gotuje, a ciasto powstaje zawsze z naturalnych składników komponowanych przez moich cukierników. My nie używamy półproduktów, u nas nie znajdziesz konserwantów i polepszaczy. Czekolada jest bardziej czekoladowa a masło prawdziwe.
Bożena Szachnowska
"Dusza" cukierni. Twórca większości receptur, nasza inspiracja i założyciel firmy. Zajmuje się cukiernictwem od 2001 roku. Jej celem jest wytwarzanie ciast z receptur domowych. Bez półproduktów, polepszaczy i konserwantów.
Moim talizmanem jest Cafe de France.
Wszystko zaczęło się od współpracy z tą kawiarnią
Zajmuje się cukiernictwem od 2010 roku. Jej specjalnością jest technika rysunku na torcie za pomocą czekolady. Wkłada w swoją pracę miłość i pasję
Opracowałam efektowny sposób zdobienia tortów. Co mam narysować dla Ciebie? Kwiaty? Mistrza Yodę? A może Twojego ulubionego pupila?
Logistyka jest w rękach mężczyzny. Nasza Podpora i wielka pomoc to Jerzy Szachnowski. Na co dzień zajmuje się transportem i kontaktami z klientami. Jest odpowiedzialny za reklamę i pozyskiwanie nowych klientów
Zależnie od ilości zamówień i intensywności pracy w danym sezonie zatrudniamy do pomocy cukierników. Zajmują się wypiekami naszych ciast i przygotowaniem tortów. Wykonują swoją pracę zgodnie z misją naszej firmy i w zastosowaniu naszych receptur i technologii wytwarzania wypieków. Staramy się razem z nimi tworzyć zgrany zespół pracowników, którzy lubią to, co robią i z pasją podchodzą do każdego dnia spędzonego w naszej cukierni.
Każdy wypiek to indywidualny projekt. Jest wykonany od początku do końca z sercem. Kochamy cukiernictwo, dlatego wkładamy w naszą pracę 100% siebie. Nasza pracownia położona jest na jednym z piękniejszych osiedli Wrocławia - Pawłowicach, wśród starych dębów, daglezji i świerków.
Nasz obiekt jest przystosowany zgodnie z obecnymi przepisami sanitarnymi do produkcji cukierniczej. Wdrożyliśmy procedury Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrych Praktyk Higienicznych oraz procedury w oparciu o zasady systemu HACCP
Gwarantujemy najwyższą jakość kulinarnych doznań i smaków. Stosujemy tradycyjną technologię, receptury i naturalne surowce wysokiej jakości: świeże jaja, masło, mleko, spirytus, owoce. Nie stosujemy dodatków takich jak konserwanty, polepszacze i sztuczne barwniki.
W tych miejscach możesz spróbować naszych produktów
Sklep cukierni na Pawłowicach, Mirtowa 20
Francuska Cafe, Świdnicka 10
Spiż Mini Browar i Restauracja w rynku wrocławskim
Hubertus Bar - Restauracja, Biskupia 1
Najbor Klub Lekarza, ul. Matejki
INTER MIX delikatesy na Popowickiej
Sklep spożywczy na Krzywoustego 310
Livio, Księżycowa 4
Sklep Rabat na Ścinawskiej 20
Warzywniak na Bacciarellego 20, Biskupin
Juraszek Catering, Inflancka 9/15
Mini Delikatesy Kasia na ul Kowalskiej
Delikatesy "POLA" ul. T. Micińskiego 11
Sklep "Prosiaczek" ul. Kromera 57B
Sklep Spożywczy ul. Marca Polo 33a
Cukiernia ul. Zawalna 1B
Hala Strzegomska ul. Strzegomska stoisko nr 9
Wilczyce ul Wrocławska 11, F.H. M., A. Hełmecka
ALMAR, Chrząstowa, ul. Wrocławska 3
Mango Sklep w Kiełczowie, Wrocławska 39
Łozina, sklep spożywczy, ul. Milicka 38
Restauracja Nadolice Wielkie ul. Wrocławska 64
Frankfurt am Mein Pfingstweidstrasse 9B, Chałupiński Urszula
"Smakosz" Polnische Spezialitaten
Blucherstrasse 50, 65195 Wiesbaden
Tylko naturalne składniki, zawsze świeże owoce, czekolada min 70%
Smacznego!