Tajemnicą naszych serników jest duuuża ilość sera...
Sernik tradycyjny

Tradycyjny sernik, do którego dodajemy sera półtłustego i mleka, to druga nasza sernikowa propozycja. Nie oszczędzamy na nim jaj - tych prawdziwych - nie w proszku, dlatego sernik jest wyjątkowo dobry.
Szarlotka

Od tego ciasta wszystko się zaczęło. Jest ono specjalnością pani Bożeny Szachnowskiej - założycielki firmy. Poezję smaku czynią kruche ciasto, naturalnie prażone jabłka oraz beza - pianka z kruszonką.
Cytrynowiec / Truskawkowa mgiełka

Jeśli biały biszkopt przełożyć pianką cytrynową
lub truskawkową, na to nałożyć bitą śmietanę, a wszystko oblać polewą z gorzkiej czekolady, powstaje lekkie ciasto podkreślające walory owoców.
Polewy, bita śmietana, ciasto jest zawsze naszej roboty.
My nie uznajemy półproduktów!
Czekoladowe lub Kawowe

W tym cieście spotykają się ciemny biszkopt z masą na bazie czekolady 70% kakao. Oczywiście nie może też zabraknąć masła - tego prawdziwego. Jeśli dodać do tego świeżo parzonej kawy, to mamy już ciasto kawowe.
Sezonowe ciasto z galaretką

Typowo sezonowe ciasto w galaretce przechowujące to, co dany miesiąc daje najlepszego: mogą to być truskawki lub maliny, ciemne borówki, a zimą pomarańcze i mandarynki.
Orzechowe z galaretką

Biszkopt pysznie orzechowy zaprosił w gościnę różne bakalie, a odział się w słodką galaretkę z owocami. Te smaczne ciasto to kompozycja tego, co lubimy najbardziej: bakalii i owoców
Nasze polewy są zawsze wykonane na bazie 82% - masła, zawsze jest to masło.

Proszę państwa, oto nasz Ambasador!
Wykwintny i dostojny, Ambasador jest perłą wśród ciast. Niczym mały torcik prezentuje całą gamę smaków. Biszkopt i masa budyniowa, ta prawdziwa, robiona samodzielnie. Bogactwo bakalii i odrobina charakternego alkoholu. Mmm, pyszne!
Orzechowe z bakaliami

Dużo, dużo orzechów - to jego tajemnica. Do tego inne bakalie: rodzynki, morele suszone, ananas, też nie szczędząc. Tak powstaje biszkopt. Jeszcze polewa, pyszna, czekoladowa
Wiśniowe

Wiśni - tego pysznego owocu - nie może zabraknąć w naszym repertuarze. Ciasto dzięki frużelinie wiśniowej ma wyważony smak i nie jest mdłe. Dodając piankę - serową mgiełkę i posypując gorzką czekoladą otrzymujemy poezję smaku.
Miodowiec / Snickers

Trochę kalorii nie zaszkodzi. Ten placek to oferta dla łasuchów, a jego wersja - Snickers dla jeszcze większych łasuchów. Ciasto jest słodkie, masa kajmakowa i budyniowa, do tego skarmelizowane orzechy i powidła śliwkowe.
Każda pora roku ma swoje ciasto.
Latem polecamy ciasta z galaretką, zimą makowce i miodowce.
Makowiec

My tradycyjną struclę zamieniamy na ciasto. Sami parzymy mak i go mielimy. Odrobina jabłka dodaje ciekawy akcent. W tym cieście znajdziesz na prawdę duuużo maku.
Rafaello

Kokos to podstawa dla Rafaello, więc biały biszkopt z dżemem wiśniowym i masą budyniową obsypujemy obficie wiórkami kokosowymi.
Jabłecznik

Tradycyjny jabłecznik wykonujemy tak jak nasze babcie. Ciasto i tarte jabłka. Ciasto ma tyle słodyczy ile dają owoce, gdyż nie dajemy do niego cukru.
Seromakowiec
Duet ser i mak to wykwintne połączenie dwóch bliskich nam smaków.
Kilimandżaro
Z inspiracji afrykańskich przenosimy do naszej cukierni ciemne ciasto z masą z prażonych jabłek przykrytą masą budyniową.
Ciasto - niebo

Święta Wielkanocne my proponujemy uczcić ciastem na bazie mazurka. Słodkie ciasto przekładamy prażonymi jabłkami, a całość wieńczymy mocno orzechową masą i polewą czekoladową.
WZ-ka

Naszą ofertę kończymy tym prostym ciastem, które ma swoich zagorzałych fanów. Bo jeśli ciemny biszkopt dodamy do bitej śmietany, to czy chcecie czegoś więcej?